%0 Journal Article %T بررسی تأثیرتیمارهای سرمایی و محرک رشد اسید جیبرلیک برشکست خواب غده‌چه (مینی‌تیوبر) سیب‌زمینی %J علوم و تحقیقات بذر ایران %I دانشگاه گیلان %Z 2476-3780 %A محمودی, علی اصغر %A درویشی, بابک %A منصوری فر, سیروس %A جعفری صیادی, محمد حسن %D 2018 %\ 02/20/2018 %V 4 %N 4 %P 37-48 %! بررسی تأثیرتیمارهای سرمایی و محرک رشد اسید جیبرلیک برشکست خواب غده‌چه (مینی‌تیوبر) سیب‌زمینی %K اسید جیبرلیک %K شوک سرمایی %K سیب‌زمینی و غده‌چه %R 10.22124/jms.2018.2516 %X به منظور بررسی اثر اسید جیبرلیک و شوک سرمایی بر شکست خواب غده­چه (مینی­تیوبر) سیب­زمینی رقم آگریا، آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در 4 تکرار انجام شد. فاکتورهای مورد مطالعه عبارت از 1. کاربرد و عدم کاربرد اسید جیبرلیک (0 و 1000 پی­پی­ام) و 2. شوک سرمایی با دمای 2 درجه سانتیگراد (بدون سرما، یک ­هفته سرما، دو هفته سرما، سه هفته سرمای متوالی و سه هفته سرمای متناوب) بودند. صفات درصد جوانه­زنی، تعداد جوانه در غده­چه، طول جوانه در غده­چه به همراه درصد استقرار مزرعه­ای غده­چه­ها و تعداد غده تولید شده در واحد سطح مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج تجزیه واریانس داده­ها نشان داد که استفاده از اسید جیبرلیک موجب افزایش معنی­دار جوانه­زنی غده­چه­ها می­شود. در صورت تیمار غده­چه­ها توسط 1000 پی­پی­ام اسید جیبرلیک تعداد جوانه در غده­چه در تمام سطوح تیمار سرمایی در بالاترین مقدار قرار داشت، در حالیکه در صورت عدم استفاده از اسید جیبرلیک تیمار سرمایی سبب افزایش معنی­دار تعداد جوانه در غده­چه نسبت به شاهد شد و در عین حال با طولانی­ترشدن دوره سرمادهی تعداد جوانه در غده­چه به طور معنی­داری کاهش یافت. اسید جیبرلیک درصد استقرار مزرعه­ای غده­چه­ها را به طور معنی­داری افزایش داد. در صورت استفاده از اسید جیبرلیک تعداد غده در واحد سطح در تمام سطوح فاکتور سرما تفاوت معنی­داری با هم نداشتند در حالیکه در صورت عدم استفاده از اسید جیبرلیک، با طولانی­تر شدن دوره سرمادهی تعداد غده در واحد سطح به طور معنی­داری افزایش یافت %U https://jms.guilan.ac.ir/article_2516_47db4caf7cfe07627fff9ea196fb1767.pdf