%0 Journal Article %T بررسی روند جوانه‌زنی، میزان مصرف و تبدیل مواد ذخیره شده بذرهای بادام زمینی (Arachishypogaea L.) رقم نورث کارولینا 2 (NC2) تولید شده در سه مزرعه %J علوم و تحقیقات بذر ایران %I دانشگاه گیلان %Z 2476-3780 %A نورحسینی, سید علی %A صفرزاده, محمدنقی %A صادقی, سید مصطفی %D 2017 %\ 11/22/2017 %V 4 %N 3 %P 95-111 %! بررسی روند جوانه‌زنی، میزان مصرف و تبدیل مواد ذخیره شده بذرهای بادام زمینی (Arachishypogaea L.) رقم نورث کارولینا 2 (NC2) تولید شده در سه مزرعه %K بنیه طولی گیاهچه %K جوانه‌زنی %K اندازه بذر %K مزرعه تولید %K بادام زمینی %R 10.22124/jms.2017.2510 %X به منظور بررسی روند جوانه­زنی، میزان مصرف و تبدیل مواد ذخیره شده بذرهای بادام زمینی تولید شده در سه مزرعه از آزمون جوانه­زنی استاندارد استفاده شد. این مطالعه در آزمایشگاه زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت انجام شد. این تحقیق با استفاده از یکآزمایش فاکتوریل با طرح پایه بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار به اجرا درآمد.خصوصیات مورد بررسی عبارت بودند از:درصد تجمعی جوانه­زنی، سرعت جوانه­زنی، یکنواختی جوانه­زنی، طول ریشه­چه، طول هیپوکوتیل، طول ساقه­چه، طول گیاهچه، نسبت طولریشه­چه به ساقه­چه، وزن تر گیاهچه، میزان مصرف مواد ذخیره بذر، میزانتبدیلموادذخیرهشدهبذر و شاخص بنیه گیاهچه.فاکتور اول مزرعه تولید بذر در سه سطح (نقره­ده و امشل و بندر کیاشهر) و فاکتور دوم نیز اندازه بذر در سه سطح (بزرگ، متوسطو کوچک) در نظر گرفته شدند. نتایج نشان داد که بیشترین جوانه­زنی تجمعی (67/86 درصد) در بذر تولید شده در مزرعه امشل بدست آمد. با رسیدن به روزهای آخر جوانه­زنی تفاوت بین تیمارهای مختلف از لحاظ صفات طولی گیاهچه کم شد و در روز آخر عدم معنی­داری را نشان داد. در کلیه مزارع تولید بذر بادام زمینی بذرهای درشت همواره وزن تر گیاهچه (5/5 گرم) بیشتری را نشان دادند. همچنین در این آزمون اثر مزرعه تولید بادام زمینی در اندازه بذر بر بنیه گیاهچه­های بادام زمینی معنی­دار بود که بیشترین بنیه گیاهچه (47/1461) از بذرهای درشت تولید شده در مزرعه امشل بدست آمد.اثر اصلی تیمارها نشان داد که بیشترین میزان مصرف مواد ذخیره شده در بذرهای تولید شده در مزرعه امشل (94/61 درصد)و بذرهای کوچک(38/63 درصد)وجود داشت. بیشترین میزانتبدیلموادذخیرهشده(170/55 درصد)بذر نیز در بذرهای کوچک تولید شده در مزرعه امشل مشاهده شد.به طورکلی بذرهای درشت تولید شده در منطقه امشل دارای کیفیت بالاتری بودند %U https://jms.guilan.ac.ir/article_2510_c73a4f662e712b57ec384debe6168529.pdf