@article { author = {Abbasi Bideli, Mohammad and Ebdali Mashhadi, Alireza}, title = {The effect of priming on the germination and growth of the Vigna radiata (Shushtar ecotype) seeding under salinity stress}, journal = {Iranian Journal of Seed Sciences and Research}, volume = {4}, number = {1}, pages = {75-88}, year = {2017}, publisher = {University of Guilan}, issn = {2476-3780}, eissn = {2476-3780}, doi = {10.22124/jms.2017.2249}, abstract = {In order to study the effect of priming on the germination and growth parameters of vetch seedling under the salinity stress, an experiment was carried out in seed Technology Laboratory of Ramin's Natural Resources and Agriculture University, Khuzestan. The experiment was carried with three replications. The salinity treatments were applied in four levels: o (Control), 6,12 and 18 DS/m by levels of priming of different resources including gibberellic acid (25 mg/kg), calcium carbonate (20g/L), salicylic acid (25 mg/kg), polyethylene glycol (15 times), water(PH=8.04, EC=2.41), distillated water and control (without priming). The results showed that the different levels of salinity lead to decrease the seed germination and seedling growth parameters in all primed and non-primed seeds. Moreover, the priming caused to improve the germination in all levels of salinity compared to control group (without priming). Among these, the prime of calcium carbonate had a positive role in reducing the effect of salinity stress on the parameters such as seed germination and seedling growth so that the primed seeds by calcium carbonate had less reduction in above-mentioned parameters than other primed seeds}, keywords = {Calcium carbonate,gibberellic acid,Polyethylene glycol,Salicylic acid}, title_fa = {تأثیر پرایمینگ بر مؤلفه های جوانه زنی و رشد گیاهچه ماش (Vigna radiata) (اکوتیپ شوشتر) تحت شرایط تنش شوری}, abstract_fa = {به­منظور بررسی اثر پرایمینگ بر مؤلفه­های جوانه­زنی و رشد گیاهچه ماش توده محلی استان خوزستان تحت شرایط تنش شوری آزمایشی در سال 1393 در آزمایشگاه تکنولوژی بذر دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان به اجرا در آمد آزمایش به­صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایشی دو عامل شوری در چهار سطح صفر (شاهد)، 6، 12 و 18 دسی­زیمنس بر متر با استفاده از نمک کلریدسدیم  و نوع پرایمینگ بذر در هفت سطح شامل ­اسید جیبرلیک (25 میلی­گرم بر کیلوگرم)، کربنات­کلسیم (20 گرم در لیتر)، ­اسید سالیسیلیک (25 میلی­گرم بر کیلوگرم)، پلی­اتیلن گلیکول (15- بار)، آب معمولی (04/8=pH و 41/2 دسی‌زیمنس بر متر=Ec)، آب مقطر و شاهد (بدون پرایمینگ) بود. صفات مورد بررسی شامل درصد و سرعت جوانه‌زنی، طول ریشه‌چه و ساقه‌چه، طول گیاهچه، نسبت طول ریشه‌چه به ساقه‌چه، شاخص بنیه گیاهچه و وزن خشک گیاهچه مورد بررسی قرار گرفت. نتایج مقایسه میانگین حاکی از آن بود که سطوح شوری سبب کاهش مؤلفه­های جوانه­زنی بذر و رشد گیاهچه در تمام بذور پرایم شده و پرایم نشده شد. همچنین پرایمینگ سبب بهبود مؤلفه­های جوانه­زنی در تمام سطوح شوری نسبت به شاهد (بدون پرایم) شدند. در این بین پرایمینگ با کربنات کلسیم کارایی بیش­تری در کاهش اثر تنش شوری بر مؤلفه­های جوانه­های زنی بذر و رشد گیاهچه داشت به نحوی­که بذور پیش تیمار شده با این روش نسبت به سایر روش‌های استفاده شده از افت کم­تری در مؤلفه­های مذکور برخوردار بود.}, keywords_fa = {پلی‌اتیلن گلیکول,اسید جیبرلیک‌,اسید سالیسیلیک,کربنات کلسیم,Vigna radiata}, url = {https://jms.guilan.ac.ir/article_2249.html}, eprint = {https://jms.guilan.ac.ir/article_2249_acd9b1cf453465ea78d35e4133bb5238.pdf} }