@article { author = {Yadegari, Mehrab}, title = {Investigation of germination ratio and speed of twelve medicinal plants under salinity stress}, journal = {Iranian Journal of Seed Sciences and Research}, volume = {2}, number = {1}, pages = {27-36}, year = {2015}, publisher = {University of Guilan}, issn = {2476-3780}, eissn = {2476-3780}, doi = {}, abstract = {An invitro experiment with four replications by Randomized Complete Design, was performed in Laboratory to compare the response of seeds of medicinal plants to salinity. Plantago spL., Alyssumspp,Portulaca oleracea, Sesamum indicum, Origanum majorana, Trigonella foenum,Anethum graveolens,Melilotus officinalis,Trachyspermum ammi,Cuminum cyminum, Lactuca sativa and Lallemantia royleana were conducted during 2010. In each Petri (Replication) 100 seed were cultivated. The treatments were 0,25,50,75,100,150, 200,250,300,350,400 and 450 ds/m NaCl. When water of Petri dish, relatively evaporated, the irrigation was conducted in field capacity. Results showed that plants of PlantagospL., Lallemantia royleana   andAnethum graveolens were tolerate up to 100ds/m, Cuminum cyminum, Origanum majoran, Melilotus officinalis and Trachyspermum ammi were tolerate up to 200ds/m, Lactuca sativa and Sesamum indicum were tolerate up to 250ds/m and ofPortulaca oleracea, Alyssumspp and Trigonella foenum were tolerate up to 450ds/m. Increase of concentration of NaCl results that germinated seeds and biomass of them, were decrease.  Portulaca oleracea, Alyssumspp and Trigonella foenum in many places were the most tolerance.}, keywords = {Germination,Medicinal plants,Salinity stress}, title_fa = {بررسی میزان و سرعت جوانه‌زنی بذر دوازده گیاه دارویی تحت تنش شوری}, abstract_fa = {به­منظور بررسی تحمل شوری بذر دوازده گیاه دارویی به نام‌های بالنگو ، بارهنگ ، شوید، زیره سبز، شبدر گل­زرد، زنیان، مرزنگوش، کاهو، کنجد، شنبلیله، قدومه و خرفه در مرحله جوانه­زنی، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی تحت فاکتور تنش شوری با چهار تکرار در سال 1391 در شرایط آزمایشگاه، انجام گردید. برای ایجاد سطوح شوری )0، 25، 50، 75، 100، 150، 200، 250، 300، 350، 400 و 450 دسی­زیمنس بر متر) از کلرید سدیم خالص و آب مقطر استفاده شد. اندازه­گیری درصد و سرعت جوانه­زنی در پتری­دیش انجام شد. اعمال تیمارها بسته به نوع گیاه، تا حد 450 دسی­زیمنس بر متر نمک طعام به پیش رفت و در این حد، میزان جوانه‌زنی به صفر رسید. تیمارهای به کار رفته با توجه به توان جوانه­زنی برای بارهنگ، بالنگو و شوید (تا 100 دسی­زیمنس بر متر) ؛ زیره سبز، زنیان، شبدر گل­زرد و مرزنگوش (تا 200 دسی­زیمنس بر متر) ؛ کاهو و کنجد (تا 250 دسی­زیمنس بر متر) ؛ خرفه، قدومه و شنبلیله (تا 450 دسی­زیمنس بر متر) بود. شمارش تعداد بذر جوانه‌زده هر روز انجام گردید. گیاه دارویی بالنگو تحت تأثیر موسیلاژ ترشح یافته از پوسته خود قرار گرفت ولی توانست جوانه بزند. از گیاهان مورد بررسی گیاهان شنبلیله، خرفه و قدومه در برابر میزان شوری اعمال شده، از همه متحمل‌تر و دارای سرعت رشد بیشتری بودند و در مقابل گیاهان بارهنگ، بالنگو و شوید از بقیه حساس­تر بودند.}, keywords_fa = {تنش شوری,جوانه‌زنی,گیاهان دارویی}, url = {https://jms.guilan.ac.ir/article_1330.html}, eprint = {https://jms.guilan.ac.ir/article_1330_b91dc631f7e217f7cf41ea470616f813.pdf} }