@article { author = {Ahmadpoor Dehkordi, Elahe and Danesh Shahraki, Abdolrazagh and Khosravi Lamjiri, Parisa}, title = {Effect of seed priming with salicylic acid on seed germination and seedling growth of Hibiscus sabdariffa under drought stress}, journal = {Iranian Journal of Seed Sciences and Research}, volume = {5}, number = {4}, pages = {1-11}, year = {2018}, publisher = {University of Guilan}, issn = {2476-3780}, eissn = {2476-3780}, doi = {10.22124/jms.2018.2941}, abstract = {In order to evaluate the effect of seed priming with salicylic acid on seed germination and seedling growth of Hibiscus sabdariffa under drought stress a factorial experiment was conducted in a randomized complete block design with four replications. First factor was included different levels of drought stress (0, -2, -4 and -6 bar) and the second factor was different levels of seed priming with salicylic acid at four levels (0, 0.5, 1 and 1.5 mM). Results showed that among different levels of seed priming, priming with 1 mM salicylic acid increased germination rate and coefficient of velocity of germination, compared with control by 42 and 14%, respectively. Salicylic acid concentrations of 0.5 mM enhanced, root length, shoot length and seedling dry weight compared with the control treatment, by 17, 18 and 27%, respectively. At drought conditions, priming reduced the mean germination time, significantly. Moreover drought stress decreased all measured traits except mean germination time. Overall, results showed that seed priming with salicylic acid in stress conditions improved roselle germination.}, keywords = {Drought stress,Germination rate,Medicinal plant,Seed enhancement,Seed treatment}, title_fa = {اثر پرایمینگ بذر با اسید سالیسیلیک بر شاخص‌های جوانه‌زنی و رشد گیاهچه چای ترش توده بومی سیستان تحت تنش خشکی}, abstract_fa = {به­منظور بررسی اثر پرایمینگ بذر با اسید سالیسیلیک بر شاخص­های جوانه­زنی و رشد گیاهچه چای ترش تحت تنش خشکی، آزمایشی به­صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با چهار تکرار انجام شد. عامل اول شامل سطوح مختلف تنش خشکی در چهار سطح (0، 2- ، 4- و 6- بار) و فاکتور دوم شامل سطوح مختلف اسید سالیسیلیک در چهار سطح (0، 5/0، 1 و 5/1 میلی­مولار) بود. صفات اندازه­گیری شده شامل درصد جوانه­زنی، سرعت جوانه­زنی، میانگین زمان جوانه­زنی، ضریب سرعت جوانه­زنی، طول ریشه­چه، طول ساقه­چه و وزن خشک گیاهچه بود. نتایج نشان داد که در بین سطوح اسید سالیسیلیک پرایمینگ با سطح 1 میلی مولار به ترتیب سبب افزایش 42 و 14 درصدی سرعت جوانه­زنی و ضریب سرعت جوانه­زنی در مقایسه با تیمار شاهد شد. غلظت 5/0 میلی مولار اسید سالیسیلیک نیز به ترتیب باعث افزایش 17، 18 و 27 درصدی طول ریشه­چه، طول ساقه­چه و وزن خشک گیاهچه در مقایسه با تیمار شاهد گردید. پرایمینگ میانگین زمان جوانه­زنی را به­طور معنی­داری در شرایط تنش خشکی کاهش داد. تنش خشکی نیز سبب کاهش کلیه صفات مورد بررسی به جز متوسط زمان جوانه­زنی گردید. در مجموع نتایج نشان داد که پیش تیمار بذر چای ترش با اسید سالیسیلیک در شرایط تنش خشکی می­تواند تا حدی موجب افزایش مقاومت این گیاه و بهبود جوانه­زنی آن در مراحل اولیه جوانه­زنی و رشد گیاه گردد.}, keywords_fa = {بهبود بذر,تنش خشکی,تیمار بذر,سرعت جوانه‌زنی,گیاهان دارویی}, url = {https://jms.guilan.ac.ir/article_2941.html}, eprint = {https://jms.guilan.ac.ir/article_2941_4f57c7fb0e046f6e9dd57449fee1b7f4.pdf} } @article { author = {Alebrahim, Mohammad Taghi and Azadbakht, afshar and Jafarzadeh gallo, Peyman}, title = {Study on the effect of Russian knapweed (Acroptilon repens) aqueous extract on seed germination and growth characteristics of purslane, common yellow mallow and wheat}, journal = {Iranian Journal of Seed Sciences and Research}, volume = {5}, number = {4}, pages = {13-24}, year = {2018}, publisher = {University of Guilan}, issn = {2476-3780}, eissn = {2476-3780}, doi = {10.22124/jms.2018.2942}, abstract = {In order to evaluate the effect of the Russian knapweed (Acroptilon repens) aqueous extract as a biological herbicide on the germination of weeds of purslane (Portulacaoleracea), common yellow mallow (Abutilon theophrasti(, and wheat (Triticum aestivum), a factorial experiment (with a completely randomized design and four replicates) was conducted in 2016 in the laboratory and greenhouse of the Faculty of Agriculture and Natural Resources, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran. The experimental factors included plant types (purslane, common yellow mallow, and wheat) and concentrations of the Russian knapweed aqueous extract at 6 levels (0 (control), 5, 5.7, 10, 15, and 20%). The results showed that germination percentage, coleoptile length, radicle length, and total weight of the seedlings were significantly affected by different concentrations of the Russian knapweed aqueous extract, plant species, and their interactions. Russian knapweed aqueous extract had the least and the greatest inhibitory effect on the germination of common yellow mallow and purslane, respectively. It was observed that the reduction of the length of coleoptile under the effect of aqueous extract concentrations of Russian knapweed for all species was significant and with increase in concentration of aqueous extract of Russian knapweed to the fast slope decreased length of the coleoptile. In the case of the radicle length, the results showed that at concentration of 20% extract of Russian knapweed, the highest and lowest radicle length reduction was related to the common yellow mallow and wheat with amount of 99 and 21% compared to control treatments. Based on the test results, reduce of the dry weight of seedlings on 15 and 20% for concentrations of aqueous extract of Russian knapweed was observed for each of the three plants. The applied results of this research was includes the usability of Russian knapweed aqueous extract on concentrations of 15 and 20% and its impact on seed germination and growth of purslane and common yellow mallow weeds.}, keywords = {Aqueous extract,Biological herbicide,Common yellow mallow,Purslane,Wheat}, title_fa = {ارزیابی اثر عصاره‌ آبی گیاه تلخه (Acroptilon repens) بر جوانه‌زنی بذر و خصوصیات رشدی خرفه، گاو‌‌پنبه و گندم}, abstract_fa = {به منظور ارزیابی اثر عصاره­ آبی گیاه تلخه (Acroptilon repens) به­عنوان علف­کش زیستی بر جوانه­زنی بذر علف­های هرز خرفه (Portulaca oleracea)، گاو­­پنبه (Abutilon theophrasti) و همچنین گندم (Triticum aestivum)، آزمایشی به­صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در چهار تکرار در آزمایشگاه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی در سال 1394-1393 انجام شد. فاکتور­های آزمایشی عبارت بودند از 1. نوع گیاه در سه سطح (خرفه، گاو­­پنبه و گندم) و 2. غلظت عصاره آبی گیاه تلخه در 6 سطح صفر (شاهد)، 5، 5/7، 10، 15 و 20 درصد عصاره آبی گیاه تلخه). نتایج نشان داد که درصد جوانه­زنی، طول ساقه­چه­، طول ریشه­چه و وزن کل گیاه­چه گیاهان مورد بررسی به­طور معنی­داری تحت­تأثیر غلظت­های مختلف­ عصاره آبی گیاه تلخه، گونه گیاهی و اثرات متقابل آنها قرار گرفتند. به طور کلی عصاره آبی گیاه تلخه کمترین بازدارندگی را بر جوانه­زنی بذر گاوپنبه و بیشترین بازدارندگی را بر جوانه­زنی بذر خرفه داشت. در بررسی اثر متقابل گونه گیاهی و غلظت­های مختلف عصاره آبی گیاه تلخه بر پارامترهای مورد مطالعه، مشاهده شد که کاهش طول ساقه­چه در اثر غلظت­های عصاره آبی گیاه تلخه برای همه گونه­ها معنی­دار بوده و با افزایش غلظت عصاره آبی گیاه تلخه، طول ساقچه با شیب تندی کاهش یافت. در مورد صفت طول ریشه­چه، نتایج نشان داد که در غلظت 20 درصد عصاره آبی گیاه تلخه بیشترین و کمترین کاهش طول ریشه­چه به­ترتیب مربوط به گاوپنبه و گندم به میزان 99 و 21 درصد نسبت به تیمار شاهد بود. بر اساس نتایج آزمایش، کاهش وزن خشک گیاهچه در غلظت­های 15 و 20 درصد عصاره آبی گیاه تلخه برای هر سه گیاه مشاهده شد. نتایج کاربردی این پژوهش شامل قابلیت استفاده از عصاره آبی گیاه تلخه در غلظت­های 15 و 20 درصد عصاره آبی و تأثیر­گذاری آن بر جوانه­زنی و رشد علف­های هرز خرفه و گاوپنبه می­باشد.}, keywords_fa = {خرفه,عصاره آبی,علف‌کش زیستی,گاوپنبه,گندم}, url = {https://jms.guilan.ac.ir/article_2942.html}, eprint = {https://jms.guilan.ac.ir/article_2942_4ddbf437b6f526ae730ad1ea2505c989.pdf} } @article { author = {Tajvidi, Mehrdad and Yadegari, Mehrab and Hamedi, Behzad}, title = {Effects of various priming conditions on seed germination characters in Mobarakeh population of linseed (Linum usitatissimum L.)}, journal = {Iranian Journal of Seed Sciences and Research}, volume = {5}, number = {4}, pages = {25-34}, year = {2018}, publisher = {University of Guilan}, issn = {2476-3780}, eissn = {2476-3780}, doi = {10.22124/jms.2018.2943}, abstract = {To investigate the effects of seed priming in Linum usitatissimum L. on germination characteristics and yield, experiments were conducted in the laboratory conditions. In laboratory a completely randomized design in factorial layout with 11 treatments (Poly Ethylene Glycol -5, -10 and -15 bar, gibberellin in 200, 400 and 600 ppm, KNO3 in 200, 400 and 600 ppm concentrations, hydro-priming and control) in ranges of temperatures (15/25, 20/25, 25/25 and 30/25  °C -day/night)  with 4 replication. The results showed that priming had a significant effects on seed germination characters. PEG treats had the most negative effects on germination characters. The most of seed vigour, percentage and ratio of germination, length of radicle and length of plumule amounts were made by KNO3 (200 ppm) and gibberellin (400 ppm) under temperature range of 20/25 ° C (day/night). It seems this influence made by the beneficial effects of potassium nitrate in growth and plant maintenance and effectiveness of gibberellin in cell growth and photosynthesis.}, keywords = {Flax,Halo-priming,Hormo-priming,Osmo-priming,Thermo-priming}, title_fa = {تأثیر پرامینگ های مختلف روی خصوصیات جوانه‌زنی بذر و عملکرد جمعیت بزرک مبارکه}, abstract_fa = {به­منظوربررسیاثرپرایمینگبذربرخصوصیات جوانه‌زنی و عملکرد گیاه بزرک (Linum usitatissimum L.)، تحقیق حاضر در آزمایشگاهبهصورتفاکتوریلدرقالبطرحکاملاًتصادفی و تیمارها شامل 11 سطح پرایمینگ (پلى­اتیلن­گلیکول6000 در سه سطح 5-، 10- و 15- بار؛ نیترات پتاسیم و اسید جیبرلیک در سه سطح 200 ، 400 و600 میلی‌گرم در لیتر ، هیدروپرایم و شاهد)، تحت دماهای 15/25، 20/25، 25/25، 30/25 (روز/ شب) درجه سانتیگراد انجام شد.نتایج نشان داد، اثر پرایمینگ بر صفات جوانه­زنی بذر تأثیر معنی­داری داشت. تیمار پلی‌اتیلن‌گلیکول درمقایسه با سایر تیمارها، موجب کاهش بیشتر صفات جوانه‌زنی بذر گردید. بیشترین مقادیر طول ساقه‌چه و ریشه‌چه، درصد و سرعت جوانه­زنی و بنیه بذر در تیمار نیترات پتاسیم (200 میلی­گرم در لیتر) و اسید جیبرلیک (400 میلی‌گرم در لیتر) تحت دمای 20/25 (روز / شب) درجه سانتی‌گراد به­دست آمد. به نظر می‌رسد باتوجه به اثرگذاری مطلوب نیترات پتاسیم در رشد و نگهداری گیاه و نقش افزایش دهندگی اسید جیبرلیک در رشد سلول‌ها و فتوسنتز، این برتری به­دست آمد.}, keywords_fa = {اسموپرایمینگ,بزرک,ترموپرایمینگ,هالوپرایمینگ,هورمون‌پرایمینگ}, url = {https://jms.guilan.ac.ir/article_2943.html}, eprint = {https://jms.guilan.ac.ir/article_2943_25e4d37339728ca2bab4727b8f412a89.pdf} } @article { author = {naderi far, mahboobeh and seyfzadeh, saeed and Zakerin, Hamidreza and valad abadi, seyed alireza and Shirani rad, Amir Hosein}, title = {Effect of Irrigation Regimes on Seed Germination Characters of Promising Rapeseed Lines}, journal = {Iranian Journal of Seed Sciences and Research}, volume = {5}, number = {4}, pages = {35-46}, year = {2018}, publisher = {University of Guilan}, issn = {2476-3780}, eissn = {2476-3780}, doi = {10.22124/jms.2018.2944}, abstract = {In order to investigation effect of different irrigation regimes on seed germination characters in some of promising rapeseed lines, two separate split plot experimental based on CRD and RCBD design at laboratory and environmental condition, respectively, during 2015-16 cropping seasons were performed. At each experiment, different levels of irrigation––control, cut-off irrigation at the flowering stage, and cut-off irrigation at the pod formation stage––and 18 promising lines were considered as main and sub-plots, respectively. Results of analysis of variance obtained from laboratory showed that cultivar and irrigation regimes effects were significant on all of the measured characters. However, at environmental condition, only irrigation regimes, line, and their interaction effects were significant. Correlation coefficients among different characters indicated that, germination percentage under laboratory significantly correlated with final emergence percentage and final mean emerging, while correlation among electrical conductivity with some of characters such as germination percentage, daily germination and seedling dry weight was negative. Overall, our findings revealed that KS7 has desirable status than other lines. Hence, the use of this promising line for future experiments and assessing its grain yield and other related traits is recommended.}, keywords = {electrical conductivity,germination percentage,Irrigation regime,Rapeseed}, title_fa = {تأثیر رژیم‌های آبیاری برویژگی‌های جوانه زنی بذرلاین‌های امیدبخش کلزا}, abstract_fa = {به­منظور بررسی تأثیر اعمال رژیم­های مختلف آبیاری در برخی از لاین­های امیدبخش کلزا بر ویژگی­های جوانه­زنی بذر حاصل از لاین های امید بخش کلزا، پژوهش حاضر طی سال­های زراعی95-1394 به صورت کرت­های خرد شده در دو فاز (آزمایشگاه در قالب طرح کاملاً تصادفی و مزرعه در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی) اجرا و در نهایت تجزیه واریانس داده­ها، انجام شد. در هر دو بخش، آبیاری به عنوان عامل اصلی در سه سطح شامل آبیاری معمول، قطع آبیاری از مرحله گل­دهی به بعد و قطع آبیاری از مرحله خورجین­دهی به بعد و 18 لاین­ امید بخش کلزا به عنوان عامل فرعی در نظر گرفته شدند. نتایج داده­های حاصل از آزمایشگاه نشان داد، تنها اثر لاین و رژیم آبیاری بر صفات اندازه­گیری شده معنی­دار بود. با این حال، در شرایط مزرعه، بین رژیم­های آبیاری، لاین و اثر متقابل بین آن­ها اثر اختلاف معنی­داری از نظر کلیه صفات مشاهده شد. ضرایب همبستگی بین صفات نشان داد بین درصد جوانه ­زنی در آزمایشگاه و درصد سبز شدن نهایی و میانگین سبز شدن در مزرعه رابطه مثبت و معنی­داری وجود داشت. با این وجود، همبستگی بین هدایت الکتریکی و درصد جوانه زنی، جوانه زنی روزانه و وزن خشک گیاهچه منفی و معنی­دار بود. به طور کلی نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد لاین KS7 از نظر کلیه صفات اندازه­گیری شده نسبت به سایر لاین­ها دارای نمود بهتری بود از اینرو استفاده از این لاین در آزمایشات آینده و ارزیابی عملکرد و سایر صفات مرتبط با آن تحت شرایط آبی مختلف توصیه می­شود.}, keywords_fa = {درصد جوانه زنی,رژیم آبیاری,کلزا,هدایت الکتریکی}, url = {https://jms.guilan.ac.ir/article_2944.html}, eprint = {https://jms.guilan.ac.ir/article_2944_d19f2eddb6d0cea95765d4bea156328c.pdf} } @article { author = {Sheidaei, Saman and Heidari Sharisabad, Hosein and Hamidi, Aidin and Noormohammadi, Ghorban and Moghaddam, Ali}, title = {Impact of storage period of soybean seed on lipids peroxidation, soluble sugars, protein, electrical conductivity, quality characteristics and seedling emergence}, journal = {Iranian Journal of Seed Sciences and Research}, volume = {5}, number = {4}, pages = {47-58}, year = {2018}, publisher = {University of Guilan}, issn = {2476-3780}, eissn = {2476-3780}, doi = {10.22124/jms.2018.2945}, abstract = {In order to evaluate the variations of soybean seed quality and also biochemical changes during seed deterioration at natural aging conditions, this research employed a factorial experiment based on a completely randomized design (in laboratory) and randomized complete block design (at field). The treatments included two cultivars of Williams and L17 and three storage durations of 6, 18 and 30 months. The studied characteristics included normal seedling percent, electrical conductivity, soluble sugars, total protein, malondialdehyde, first and final seedling emergence percent and cumulative seedling emergence rate. The result showed that seed quality significantly decreased by increasing the storage duration and this loss of seed quality storage resulted in the reduction of field seedling emergence. The reduction of seed quality in the third duration was significantly higher than the second storage duration. Also, the cultivar Williams had more storability as compared to L17. The number of normal seedlings decreased more significantly 5 and 17.8 percent for Williams and 12.9 and 25.8 percent for L17 subsequent to 18 and 30 months as compared to 6 months of storage. The results indicated a positive correlation between seed quality and seed’s soluble sugars and protein and also a negative correlation between leakage of cell substances and the rate of MDA in seeds. Total protein percent decreased from 36.5% (6 months of storage) to 33.5% and 31.5% (18 and 30 months of storage). Results revealed that seed deterioration rate after 30 months of storage was significantly higher as compared to its previous period. This finding shows that soybean seeds was storable for at least one crop season and the decrease in the seed quality and emergence problem will then be witnessed.}, keywords = {Malondialdehyde,protein,Seed Storing,Soluble Sugars,Soybean}, title_fa = {تأثیر مدت زمان نگهداری بذر سویا بر پراکسیداسیون چربی‌ها، قندهای محلول، پروتئین، هدایت الکتریکی، خصوصیات کیفی و ظهور گیاهچه}, abstract_fa = {به­منظور بررسی تغییرات کیفی بذر سویا در طی زوال بذر، پژوهشی به­صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی(آزمایشگاه) و بلوک­های کامل تصادفی(مزرعه) انجام شد. تیمارها شامل دو رقم سویا ویلیامز و L17 و سه مدت زمان انبارداری 6، 18 و 30 ماه بود. صفات مورد بررسی درصد گیاهچه عادی، سرعت جوانه­زنی، هدایت الکتریکی، میزان قندهای محلول، پروتئین، مالون­دی­آلدئید، درصد ظهور اولیه و نهایی گیاهچه و سرعت ظهور جوانه­زنی بود. نتایج نشان داد با افزایش مدت انبارداری از کیفیت بذر کاسته شد و کاهش کیفیت بذر در طی انبارداری سبب کاهش درصد ظهور گیاهچه در مزرعه گردید. کاهش در کیفیت بذر در دوره سوم نسبت به دوره دوم انبارداری به­مراتب بیشتر بود، همچنین رقم ویلیامز نسبت به L17 قابلیت انبارمانی بالاتری داشت. تعداد گیاهچه­های عادی پس از 18 و 30 ماه نسبت به 6 ماه انبارداری برای رقم ویلیامز، 5 و 8/17 درصد و برای رقم L17، 9/12 و 8/25 درصد کاهش یافت. نتایج نشان داد که کیفیت بذر با میزان قندهای محلول و پروتئین بذر رابطه مستقیم و با نشت مواد سلولی و میزان مالون­دی­آلدئید رابطه معکوسی دارد. درصد پروتئین کل از 5/36% پس از 6 ماه انبارداری به­ترتیب به 5/33 و 3/31% پس از 18 و 30 ماه انبارداری کاهش یافت. نتایج نشان دادند سرعت زوال بذر پس از 30 ماه انبارداری نسبت به دوره قبل از آن به­مراتب بیشتر بود که نشان می­دهد بذر سویا حداکثر برای یک فصل زراعی بعد قابل نگهداری بوده و پس از آن شاهد کاهش کیفیت و بدسبزی خواهیم بود.}, keywords_fa = {انبارداری,پروتئین,سویا,قندهای محلول,مالون دی آلدئید}, url = {https://jms.guilan.ac.ir/article_2945.html}, eprint = {https://jms.guilan.ac.ir/article_2945_65782196e732f1d7387fab5c692ae76c.pdf} } @article { author = {Heidargholinezhad, Masoumeh and Gholipoor, Manoochehr and Pirdashti, Hemmat and Abbasdokht, Hamid}, title = {Effect of seed priming with spermidine on boosting germination indicators and activity of some antioxidant enzymes in drought-stressed soybean seedlings}, journal = {Iranian Journal of Seed Sciences and Research}, volume = {5}, number = {4}, pages = {59-70}, year = {2018}, publisher = {University of Guilan}, issn = {2476-3780}, eissn = {2476-3780}, doi = {10.22124/jms.2018.2946}, abstract = {In order to evaluate the effect of priming by spermidin polyamine on increasing drought stress at germination and seedling growth stages of soybean, cv. Caspian, a factorial experiment was conducted based on completely randomized design with four replications at Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University in 2016. The treatments were three drought stress levels (0, -2 and -4 bar) and three spermidine levels (0, 1 and 2 mM). The results showed that application of spermidine at the rate of 1 mM improved germination properties including germination maximum, germination rate, germination uniformity, times to 10, 50 and 90% germination, radicle length, seedling weight and final germination under mild drought stress (-2 bar). High dose of spermidine could not improve the tolerance to intensive stress in evaluated traits. Application of 1 mM spermidine led to increased activity of antioxidant enzymes ascorbat peroxidase, peroxidase, catalase, and amount of soluble protein in mild drought stress conditions compared to control. It was found no interaction between spermidine and drought stress for protein concentration. Generally results indicated that the pretreatment of seeds with spermidine improved tolerance to moderate drought stress through boosting germination indices and increasing activity of antioxidant enzymes in soybean seedlings.}, keywords = {Antioxidant enzymes,Drought tolerance boosting,Drought,Germination indicators}, title_fa = {تأثیر پیش‌تیمار بذر با اسپرمیدین بر بهبود شاخص‌های جوانه‌زنی و فعالیت برخی آنزیم-های آنتی‌اکسیدان گیاهچه‌های سویاتحت تنش خشکی}, abstract_fa = {به­منظور بررسی تاثیر پیش­تیمار پلی­آمین اسپرمیدین بر افزایش تحمل به تنش خشکی در مرحله جوانه­زنی و رشد گیاهچه سویا رقم کاسپین، پژوهشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تکرار در سال 1395 انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل سه سطح تنش خشکی (صفر، 2- و 4- بار) و سه سطح اسپرمیدین (صفر، 1 و 2 میلی مولار) بودند. نتایج آزمایش نشان داد استفاده از اسپرمیدین در غلظت یک میلی مولار باعث بهبود معنی­دار خصوصیات جوانه­زنی شامل حداکثر جوانه­زنی، سرعت جوانه­زنی، یکنواختی جوانه­زنی، زمان­های رسیدن به 10،50 و90 درصد جوانه­زنی، طول ریشه­چه، وزن گیاهچه، و جوانه­زنی نهایی در تنش خشکی متوسط (2- بار) شد. غلظت بالای اسپرمیدین نتوانست باعث بهبود تحمل به تنش شدید در صفات مورد بررسی گردد. استفاده از اسپرمیدین یک میلی­مولار، بیشتر شدن فعالیت آنزیم­های آنتی­اکسیدان آسکوربات پراکسیداز، پراکسیداز، کاتالاز و میزان پروتئین محلول را در شرایط تنش خشکی متوسط نسبت به شاهد را به دنبال داشت. اثر متقابل معنی­داری بین پلی­آمین و تنش خشکی از نظر غلظت پروتئین مشاهده نشد. به طور کلی نتایج نشان داد که پیش­تیمار بذر با اسپرمیدین باعث افزایش تحمل به تنش از طریق بهبود شاخص­های جوانه­زنی و افزایش فعالیت آنزیم­های آنتی­اکسیدان گیاهچه­های سویا گردید.}, keywords_fa = {آنزیم های آنتی اکسیدان,بهبود تحمل به تنش,خشکی,شاخص های جوانه زنی}, url = {https://jms.guilan.ac.ir/article_2946.html}, eprint = {https://jms.guilan.ac.ir/article_2946_4f52c468ed677f0c6a015881a59e83c8.pdf} } @article { author = {Pourghasemian, Nasibeh and said, mohadeseh and Ilkhani, Nima}, title = {The Effect of medicinal plant extracts on some growth parameters and biochemical indices of sesame (Sesamum indicum)}, journal = {Iranian Journal of Seed Sciences and Research}, volume = {5}, number = {4}, pages = {71-85}, year = {2018}, publisher = {University of Guilan}, issn = {2476-3780}, eissn = {2476-3780}, doi = {10.22124/jms.2018.2947}, abstract = {In order to study on the effect of six medicinal plants of resistant to drought on some growth and biochemical parameters of sesame (Sesamum indicum), an experiment was conducted in a factorial arrangement based on completely randomized design with three replications in laboratory of Agricultural Faculty of Bardsir, Shahid Bahonar University of Kerman during 2016-2017. The experimental treatments were plant extract in six levels (Sugebrush (Artemisia annua), Licorice (Glycyrrhiza glabra), Camel thorn (Alhagi pseudoalhagi), Stinking assa (Ferula ssafoetida), Black saxaul (Haloxylon ammodendron), Thyme (Thymes vulgaris)) and extract concentrations at 7 levels (0, 100, 500, 1000, 5000, 10000, and 20000 ppm). The results showed that growth parameters as percentage and speed of germination, dry weight of plantlets, vigor index and biochemical parameters (CAT (Catalaze) and APX (Ascorbate peroxidase) activity) were affected by main and interaction effects of extract and concentration (P≤0.01). The GPX (Gayacol peroxsidase) activity was influenced by the main effect of extract concentration (P≤0.01). GPX activity increased with increasing of extract concentration to 5000 ppm and decreased at concentration of 10000 ppm. The percentage and speed of germination, dry weight of plantlets and CAT and APX activity were increased with increasing of Licorice extract concentration. Thyme, Sugebrush and Black saxaul extract reduced growth parameters and CAT activity and increased the APX activity. Camel thorn and Stinking assa extract increased root length and vigor index of plantlets and decreased APX activity.}, keywords = {Ascorbate peroxidase,Catalaze,Gayacol peroxidase,Germination Percentage, Germination rate}, title_fa = {تاثیر عصاره گیاهان دارویی بر برخی شاخص‌های رشد و بیوشیمیایی کنجد}, abstract_fa = {جهت بررسی اثر عصاره شش گیاهی دارویی مقاوم به خشکی بر برخی شاخص­های رشد و بیوشیمایی کنجد، آزمایشی به صورت فاکتوریل در پایه طرح کاملأ تصادفی و با سه تکرار در آزمایشگاه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی بردسیر، دانشگاه باهنر کرمان، در سال 1396 اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل شش عصاره گیاهی (درمنه (Artemisia annua)، شیرین بیان (: Glycyrrhiza glabra)، ترنجبین (pseudoalhagi Alhagi)، انغوزه (Ferula assafoetida)، تاغ ( Haloxylon ammodendron) و آویشن (Thymes vulgaris)) و غلظت عصاره در هفت سطح (صفر، 100، 500، 1000، 5000، 10000 و 20000 پی پی ام) بود. نتایج نشان داد که شاخص­های رشد شامل: درصد و سرعت جوانه زنی، خشک گیاهچه و بنیه بذر و صفات بیوشیمیایی شامل فعالیت آنزیم­های کاتالاز (CAT) و اسکوربات پراکسیداز (APX) تحت تاثیر اثرات ساده و متقابل هر دو تیمار آزمایش قرار گرفتند. فعالیت آنزیم گایاکول پراکسیداز (GPX) تنها تحت تاثیر اثر غلظت عصاره قرار گرفت، با افزایش غلظت عصاره تا سطح 5000 پی پی ام افزایش یافت و در سطح 10000 پی پی ام کاهش یافت. درصد و سرعت سبز شدن، وزن خشک گیاهچه و فعالیت آنزیم­های CAT و APX در کنجد با افزایش غلظت عصاره شیرین بیان افزایش یافت. عصاره­های آویشن، درمنه و تاغ سبب کاهش پارامترهای رشد و فعالیت آنزیم CAT و افزایش فعالیت آنزیم APX شد. آنغوزه و ترنجبین سبب افزایش طول کل گیاهچه و بنیه بذر در کنجد شدند و فعالیت آنزیم APX را کاهش دادند. بنابراین به نظر می‎رسد عصاره شیرین بیان از طریق محرک­های رشد و افزایش فعالیت آنزیم­های آنتی­اکسیدان سبب افزایش رشد گیاهچه­های کنجد شده است.}, keywords_fa = {اسکوربات پراکسیداز,آنزیم کاتالاز,آنزیم گایاکول پراکسیداز,درصد جوانه‌زنی}, url = {https://jms.guilan.ac.ir/article_2947.html}, eprint = {https://jms.guilan.ac.ir/article_2947_bc78c1628320aa36ceb12c714b4ba28d.pdf} } @article { author = {Mohammadkhani, Nayer and Zademobarak, Minoo}, title = {Evaluation of allelopathic effect of Rosa damascena Mill Boukan and Khansar accessions extract on seed germination of wheat Zarrin Cultivar}, journal = {Iranian Journal of Seed Sciences and Research}, volume = {5}, number = {4}, pages = {87-97}, year = {2018}, publisher = {University of Guilan}, issn = {2476-3780}, eissn = {2476-3780}, doi = {10.22124/jms.2018.2948}, abstract = {Allelopathy refers to the interaction of plants with their released chemicals on each other. Allelopathic compounds play an important role in biodiversity and the ability to produce ecosystems.In order to investigate the effects of allelopathy on Rosa damascena Mill on germination of wheat (Triticum aestivum L.) seeds. The experiment was done as factorial based on completely randomized design with three replications. The distilled water treatments used as control and different concentrations (0, 1, 2, 3, 4 and 5%) of aqueous extract of dried Rosa flowers used as treatments. Rosa flowers were from Boukan and Khansar, the designwere completely randomized in three replications. The results of this experiment showed that the juice extract with the mentioned concentrations did not reduce germination as compared to the control.The aqueous extract of Boukan showed a significant decrease in plumulelength, radiclelength, plumuledry weight, radicledry weight, and soluble protein content in wheat. Also, the extract of Khansar showed the highest inhibitory effect on plumule fresh weight, radicle fresh weight and soluble sugar content on the wheat plant.The analysis of variance showed that the difference between the extracts, treatments and extract × treatment was significant (P <0.05). There was a significant correlation (P <0.05) between fresh weight, dry weightand length, as well as protein and sugar content in both plants.}, keywords = {Plumule length,Protein and sugar content,Radicle length,Radicle and Plumule dry weight}, title_fa = {بررسی اثر دگرآسیبی عصاره گل محمدی (Rosa damascena Mill) نمونه بوکان و خوانسار بر جوانه زنی بذر گندم رقم زرین}, abstract_fa = {دگرآسیبی (آللوپاتی) به اثر متقابل گیاهان توسط مواد شیمیایی آزاد شده آن ها بر یکدیگر اشاره می­کند. مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرات دگرآسیبی گیاه دارویی گل محمدی (Rosa damascene Mill) بر جوانه زنی بذر گندم (Triticum aestivum L.) انجام شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش شاهد و غلظت های مختلف (1، 2، 3، 4 و 5 درصد) عصاره آبی گلبرگ های خشک گل محمدی نمونه بوکان و خوانسار بودند که در سه تکرار انجام شد. نتایج این آزمایش نشان داد عصاره­ی گل محمدی با غلظت های ذکر شده، کاهش جوانه زنی را نسبت به شاهد در پی نداشت. عصاره ی آبی نمونه ی بوکان باعث کاهش معنی دار طول ساقه چه، طول ریشه چه، وزن خشک ساقه چه، وزن خشک ریشه چه و مقدار پروتئین محلول در گیاه گندم شد همچنین عصاره ی نمونه ی خوانسار بیشترین اثر بازدارندگی را بر صفات وزن تر ساقه چه و ریشه چه و مقدار قند محلول بر گیاه گندم داشت. جدول تجزیه‌ی واریانس نشان داد که تفاوت بین عصاره‌ها، تیمارها و عصاره × تیمار معنی‌دار (05/0 >P) بود. در هر دو گیاه بین وزن تر، خشک و طول ساقه چه و نیز بین محتوای پروتئین و قند محلول همبستگی مثبت معنی داری (9/0P) وجود داشت.}, keywords_fa = {طول ریشه چه,طول ساقه چه,محتوای پروتئین و قند,وزن خشک ریشه چه و ساقه چه}, url = {https://jms.guilan.ac.ir/article_2948.html}, eprint = {https://jms.guilan.ac.ir/article_2948_5e38c2bc12ff74cc7a829ce8d3e9a749.pdf} } @article { author = {Biabani, Abbas and Rahemi, Ali and Azarnia, Mohsen and Nakhzari, Ali and Naeimi, Masoumeh and safikhani, saeid}, title = {The effect of planting depth and seed priming on emergence and early seedling growth parameters of lentil (lens culinaris L.)}, journal = {Iranian Journal of Seed Sciences and Research}, volume = {5}, number = {4}, pages = {99-109}, year = {2018}, publisher = {University of Guilan}, issn = {2476-3780}, eissn = {2476-3780}, doi = {10.22124/jms.2018.2949}, abstract = {The reasons for the low lentil yield in Iran can be mentioned to low quality of seedling, low capacity germination, emergence and poor seedling establishment. Thus, priming and seed planting depth are important methods of empowerment of seed. This experiment as a factorial in randomized complete block design with three replications was conducted in outdoor greenhouse ofGonbad Kavous University (Faculty of Agriculture and Natural Resources) in February 2015. The treatments were included priming with 4 levels (control, hydropriming, GA 50 ppm, GA 100 ppm) and 15 different planting depths (from zero to 14 cm). The results showed the effects of hydropriming and different planting depths were significant, meanwhile interaction effects were not observed significantly on the traits. Mean comparison showed that the highest plumule length, germination rate and percentage were obtained from GA treatment with concentration of 100 ppm. The highest dry weight plumule, leaflet, seedling and leaf area were observed in GA treatment with concentration of 50 ppm. Relationship rate and emergence percent were negative line with planting depth, thus with increasing of planting depth were caused rate and emergence percent decreased by 0.0016 seed per hours and 4.01 percentage, respectively. Moreover the regression relationship between seedling growth parameters with planting depth was quadratic function that be proved variable percentage between 81 to 87 percentage in studied characteristics. Totally the optimal sowing depth was 3-2.5 cm in lentil.}, keywords = {Lentil,seed,Seed vigor,Sowing depth,Time to 50% emergence}, title_fa = {اثر عمق کاشت و پرایمینگ بذر بر پارامترهای سبز شدن و رشد اولیه گیاهچه عدس (Lens Culinaris L.)}, abstract_fa = {از دلایل پایین بودن عملکرد عدس در کشور می‌توان به کیفیت پایین گیاهچه‌های تولیدی، ظرفیت پایین جوانه‌زنی و سبزشدن و استقرار نامطلوب گیاهچه اشاره کرد. از این‌رو، پرایمینگ و عمق مناسب کشت بذر یکی از روش‌های مهم توانمندسازی بذر است. این آزمایش در بهمن ماه سال 1393 در گلخانه تحقیقاتی روباز دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه گنبد کاووس انجام شد. آزمایش به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. عامل اول شامل پیش تیمار بذور عدس با اسید جیبرلیک در غلظت‌های شاهد (بذر خشک)، هیدروپرایم (آب مقطر)، جیبرلین 50 و 100 پی‌پی‌ام و عامل دیگر 15 عمق مختلف کاشت از صفر تا 14 سانتی‌متر بود. نتایج به‌دست آمده نشان داد که اثرات اصلی هیدروپرایمینگ و عمق کاشت بر روی صفات مورد مطالعه معنی‌دار بودند، در حالی‌که اثر متقابل بین تیمارها معنی دار نبود. مقایسه میانگین تیمارها  نشان داد که بالاترین طول ساقه­چه، سرعت و درصد جوانه­زنی حاصل از کاربرد تیمار اسید جیبرلیک با غلظت 100 پی‌پی‌ام بود. درحالی­که بیشترین مقدار سطح برگ، وزن خشک ساقه­چه، برگچه و گیاهچه با کاربرد اسید جیبرلیک در غلظت ppm 50 مشاهده شد. رابطه سرعت و درصد سبز شدن با عمق کاشت یک رابطه خطی منفی بود به­گونه‌ای که با افزایش عمق کاشت از یک سانتی‌متر به بعد سرعت سبز شدن و درصد سبز شدن به­ترتیب با 0016/0 بذر در ساعت و 01/4 درصد کاهش نشان داد. هم­چنین رابطه رگرسیونی بین پارامترهای رشد گیاهچه بـا عمق کاشت از نوع خطی درجه 2 بـود که بین 81 تا 87 درصد تغییرات در این صفات را توجیه کرد. در نهایت نتایج نشان داد که در شرایط مطلوب عمق 5/2 تا 3 سانتی‌متر برای کشت عدس مناسب است.}, keywords_fa = {بذر,زمان تا 50 درصد سبزشدن,عمق کاشت,قدرت بذر}, url = {https://jms.guilan.ac.ir/article_2949.html}, eprint = {https://jms.guilan.ac.ir/article_2949_7e79b13f2bd87abbeee73c28081b4b28.pdf} } @article { author = {Moslemkhani, Kobra and Hasani, Farshid and Khaledi, Nima}, title = {Review paper: Development of seed potato certification system in Iran and Potato virus Y as the most important factor in disruption of certification system}, journal = {Iranian Journal of Seed Sciences and Research}, volume = {5}, number = {4}, pages = {111-119}, year = {2018}, publisher = {University of Guilan}, issn = {2476-3780}, eissn = {2476-3780}, doi = {10.22124/jms.2018.2950}, abstract = {Potato is one of the most important agricultural product in Iran which due to vegetative propagation, incremental deterioration of tubers caused by diseases are evident after each generation. Therefore, development seed control and certification systems for sustainable production and maximizing yields to be noticed by many countries produce potatoes including Iran. For this purpose, seed tubers produced in three classes of pre-basic, through the establishment of healthy seedlings in fully controlled conditions in vitro and in vivo andproduction of healthy mini-tubers, basic and certified tubers through production on the farm under the full supervision of technical inspectors. Seed tubers monitored based on national standards that most of the emphasis is on the health of the tubers and in case of acquisition the required standards are certified. Monitoring of the health, identity and genetic purity of seed tubers in the country during the last decade showed that the most important limiting factor and disruption of this process is infection with PVY virus which is transmitted by non-persistent and due to the wide host range and distribution, control has been very difficult. Although, a decreasing trend of infection rates over time due to the use of healthy seeds in the country but still remains at the forefront of the important factors of the system. The present review article pays attention to introduce the control system and quality of potato seed and the PVY virus as an important problem in seed propagation farms.}, keywords = {Certification,Potato,PVY Virus}, title_fa = {مقاله مروری: توسعه سیستم گواهی بذر سیب‌زمینی در ایران و ویروس PVY به‌عنوان مهم‌ترین عامل اختلال در سیستم گواهی}, abstract_fa = {سیب­زمینی یکی از محصولات مهم کشاورزی در ایران است که به­دلیل تکثیر رویشی، زوال افزایشی غده­ها ناشی از بیماری­ها پس از هر نسل مشهود است، لذا توسعه سیستم­های کنترل و گواهی بذر در راستای تولید پایدار و کسب حداکثر عملکرد مورد توجه بسیاری از کشورهای تولید­کننده سیب­زمینی از جمله ایران واقع شده است. برای این منظور غده­های بذری در سه طبقه پیش­پایه از طریق استقرار گیاهچه­های سالم در شرایط کاملاً کنترل­شده درون شیشه­ای و گلخانه (که منجر به تولید مینی تیوبر سالم می­شوند) و همچنین در طبقات پایه و گواهی­شده از طریق تکثیر در مزارع با شرایط تعریف­شده و تحت نظارت کامل بازرسین فنی تولید می­شوند. غده­های بذری بر اساس استانداردهای ملی که بیش­تر تاکید بر سلامت غده­ها دارند، پایش می­شوند و در صورت کسب استانداردهای لازم مورد گواهی قرار می­گیرند. پایش سلامت، اصالت و خلوص ژنتیکی غده­های بذری طی دهه اخیر در کشور نشان می­دهد مهم­ترین عامل محدودکننده و اختلال­آفرین در این فرایند آلودگی به ویروس PVY است. کنترل این ویروس به­دلیل انتقال ناپایا، دامنه میزبانی وسیع و پراکنش گسترده بسیار دشوار است. اگرچه میزان آلودگی با گذشت زمان به­دلیل استفاده از بذر سالم در کشور روند کاهشی داشته اما همچنان در رﺃس عوامل مهم و مورد توجه این سیستم به­شمار می­رود. مقاله مروری حاضر به معرفی نظام کنترل و کیفی بذر سیب­زمینی و ویروس PVY به­عنوان معضل مهم مزارع تکثیر بذر می­پردازد}, keywords_fa = {سیب‌زمینی,گواهی,ویروس PVY}, url = {https://jms.guilan.ac.ir/article_2950.html}, eprint = {https://jms.guilan.ac.ir/article_2950_53efc3ed3db4aa1d2e9963c5e38c5696.pdf} }